I Torneo Warhammer Escribas del Viejo Mundo

Saludos,

Me Congratula poder anunciar que el domingo 15 de marzo del 2020 realizaremos el primer torneo de Warhammer en nuestro club Escribas del Viejo Mundo. Y me congratula aún más poder decir que se jugará con la sexta edición del juego.

Ya seas un experimentado general o un simple recluta, si te gusta Warhammer y si te gusta la sexta edición en concreto, ¡este será tu gran día! y a los Escribas del Viejo Mundo nos gustaría que te apuntaras al torneo para que entre todos pasemos un magnifico día de batallas.

Si quieres saber más y bajarte las bases sigue leyendo. 
En esta misma entrada del blog encontrarás toda la información necesaria para poder participar en el torneo, pero si lo deseas también puedes descargarte las bases en formato pdf actualizadas el 19.02.2020:


¡Esperamos animaros a que os apuntéis y, sí así es, nos vemos el domingo 15 de marzo!


***   ***   ***I TORNEIG WARHAMMER ESCRIBAS DEL VIEJO MUNDO

DADES GENERALS
Data: Diumenge 15 de març de 2020
Lloc: Seu de l’associació Escribas del Viejo Mundo: Carrer Llevant nº 8, 08296, Vallromanes.
Places: 16
Reglament: Warhammer 6ª edició
Punts: 1.500
Preu d’inscripció: 15 €
Data límit d’inscripció i enviament de llistes: Diumenge 8 de març de 2020

HORARIS
08:30 - 09:00 Recepció dels participants
09:00 - 11:30 Primera partida
12:00 - 14:30 Segona partida
14:30 - 16:00 Pausa per dinar
16:00 - 18:30 Tercera partida
18:30 - 19:00 Entrega de premis

SISTEMA DE JOC I LLISTA D’EXÈRCIT
El torneig es regirà per les regles descrites al Reglament de la 6ª edició de Warhammer Fantasy, tenint en compte totes les FAQ’s publicades als tres volums dels Manuscritos de Altdorf.

Es jugaran un total de tres partides d’una durada de sis torns (o de dues hores i mitja, com a màxim), amb un exèrcit de 1.500 punts que no es podrà modificar durant el torneig.

Les llistes d’exèrcit s’hauran de configurar seguint únicament les normes per configurar llistes que s’exposen a cada un dels manuals Ejércitos Warhammer corresponents a 6ª edició. Aquests manuals són: Altos Elfos, Bestias del Caos, Bretonia, Condes Vampiro, El Imperio, Elfos Oscuros, Elfos Silvanos, Enanos, Hordas del Caos, Hombres Lagarto, Orcos y Goblins, Reinos Ogros, Reyes Funerarios y Skavens.

Les llistes dels exèrcits de Kislev i Mercenarios s’hauran de configurar a partir de la informació que conté el llibre Manuscritos de Altdorf III, mentre que els exèrcits de Enanos del Caos es podran constituir amb la llista inclosa al suplement Hordas Invasoras.

Per a més informació sobre el sistema de joc o les llistes d’exèrcit es pot consultar l’annex adjuntat al final de les bases.

ELS ESCENARIS I LES TAULES DE JOC
Les tres partides es jugaran en taules de 120x180cm. Cada taulell disposarà d’escenografia que no es podrà moure durant tot el torneig. Per suposat, si ets un general Elfo Silvano, durant la partida sí que podràs moure boscos, sempre i quan els Vientos de la Magia et somriguin.

Degut a que en el propi reglament s’especifica la dificultat de dissenyar unes regles estrictes sobre l’escenografia, el dia del torneig cada taula contindrà un petit índex on es descriurà cada un dels elements d’escenografia que la composen.

En quan als escenaris, les tres partides que es jugaran durant el torneig són les següents:

Primera partida: Ocupar y mantener
Es tracta de la clàssica Batalla Campal, descrita a la pàgina 199 del Reglament de Warhammer 6a edició, però amb la següent peculiaritat:

Cada taula disposarà de tres objectius circulars que l’organització haurà col·locat al llarg d’una diagonal del camp de batalla, i cada un d’ells atorgarà 200 punts de victòria (PV) extra al bàndol que els controli. Per obtenir els punts una unitat ha d’estar en contacte (total o parcialment) amb l’objectiu al final de la partida. Només poden capturar objectius les unitats que comptin al final de la partida amb una Potencia de unidad 5 o superior. Si cada bàndol té una o vàries unitats en situació de capturar un objectiu, els punts els obtindrà el bàndol que acumuli més Potencia de unidad al voltant d’aquest. En el cas que un objectiu no sigui controlat per cap unitat, o que la Potencia de unidad d’ambdós bàndols sigui exactament la mateixa, cap jugador obtindrà els 200 PV extra.

Els punts de victòria es calculen de la forma habitual, com s’indica a la pàgina 198 del reglament, però afegint els PV addicionals de l’escenari.

Segona partida: Sangre y Gloria
Es tracta de la clàssica Batalla Campal, descrita a la pàgina 199 del Reglament de Warhammer 6a edició, però amb la següent peculiaritat:

Abans de desplegar, cada jugador designarà tres personatges o unitats de l’exèrcit rival, seguint el següent ordre de prioritats: General, Portaestandarte de Batalla, Héroe, Unidad con Estandarte, Unidad. Es recomana que els jugadors anotin en un paper el que s’hagi seleccionat per tal d’evitar confusions. Al final de la partida cada jugador obtindrà 200 PV addicionals per cada un dels personatges o unitats designades que hagi eliminat.

Els punts de victòria es calculen de la forma habitual, com s’indica a la pàgina 198 del reglament, però afegint els PV addicionals de l’escenari.

Tercera partida: Batalla Campal
Es tracta de la clàssica Batalla Campal, descrita a la pàgina 199 del Reglament de Warhammer 6a edició.

ELS EXÈRCITS I LA SEVA PRESENTACIÓ
L’associació Escribas del Viejo Mundo està dedicada a impulsar totes les facetes d’aquest gran hobby que és Warhammer: en conseqüència, en totes els tornejos que s’organitzin es demanarà que els exèrcits participants estiguin totalment pintats.

No es demanarà ni de bon tros un nivell mínim de pintura, però sí que és important que es noti que s’ha posat certa cura i bones intencions a l’hora de pintar l’exèrcit. De la mateixa manera, ja que considerem les peanes de moviment com una part fonamental del joc, la organització sol·licita als participants que li dediquin tanta atenció com a l’exèrcit.

Si el teu exèrcit l’ha pintat una altra persona o algun estudi de pintura, hi podràs participar igualment - només faltaria! Però l’organització et demanarà que ho facis constar per avançat, ja que si tu no ets l’artista no se’t podrà concedir el premi a l’Exèrcit millor pintat que es detalla en aquestes mateixes bases.

El teu exèrcit podrà estar conformat per miniatures de qualsevol marca i les conversions que creguis convenients, però les miniatures utilitzades hauran de ser el més semblants possibles a les figures que vulguin representar. De la mateixa manera que s’hauran de muntar sobre peanes d’acord a les mesures originals del joc.

Per suposat, queda totalment prohibit presentar-se amb exèrcits fets amb LEGO, GREMLINS, BARBIES o qualsevol altra parida per l’estil. El que pretenem en els nostres tornejos es que entre tots ens submergim el màxim possible en l’univers de Warhammer i, per tant, està clar que amb opcions com aquestes no ho aconseguiríem.

Si tens qualsevol dubte respecte a la representació adequada d’algunes miniatures o unitats no dubtis a consultar-ho de forma prèvia al torneig amb l’organització.

PUNTUACIÓ
Al final de la jornada hi haurà tres jugadors que s’alçaran victoriosos.

Millor general:
Cada una de les tres partides atorga entre 0 i 20 punts, amb el que es pot aconseguir un màxim de 60 punts. Per determinar els punts que dóna cada partida s’ha de comparar el resultat de la batalla, la diferència de punts de victòria, amb la següent taula:

Diferència de PV
Puntuació
1.500+
20/0
1.200 - 1.499
18/2
600 - 1.199
16/4
300 - 599
12/8
0 - 299
10/10

El Millor general serà aquell que obtingui més punts un cop jugades les tres partides. En cas d’un empat entre dos o més generals en la classificació se seguiran, per ordre, els següents criteris per desempatar: Major puntuació obtinguda en enfrontament directe; Major nombre de PV obtinguts en enfrontament directe; Major nombre de PV obtinguts en les tres partides.

Exèrcit millor pintat:
El premi a l’Exèrcit millor pintat s’atorgarà al general que hagi impressionat més a l’organització amb les seves dots artístiques. Es valoraran aspectes com la qualitat del pintat, la coherència de colors utilitzats, l’elaboració de les peanes i les peanes de moviment o les sensacions que pugui transmetre la visió de l’exèrcit en el seu conjunt, entre d’altres aspectes.

En aquesta valoració se seguiran criteris subjectius, de manera que es podrà (inclús s’haurà de) criticar el veredicte del jurat, però tenint en compte que aquest mai serà negociable.

Exèrcit millor organitzat:
El premi a l’Exèrcit millor organitzat s’atorgarà al general que hagi impressionat més a la organització del torneig amb les seves habilitats tàctiques. Es valoraran aspectes com l’equilibri entre diferents unitats d’un mateix exèrcit, que l’organització de l’exèrcit transmeti alguna particularitat en concret, o que en l’elecció de tropes s’hagi prioritzat el rerafons per sobre de la competitivitat, entre d’altres aspectes.

De la mateixa manera que en la valoració artística, se seguiran criteris subjectius, de manera que es podrà (inclús s’haurà de) criticar el veredicte del jurat, però tenint en compte que aquest mai serà negociable.

ELS PREMIS
Als tres generals guanyadors en cada categoria se’ls atorgarà un trofeu corresponent a la seva categoria de campions per commemorar la seva victòria, premis simbòlics i que no representaran una dotació econòmica. A més, al final de la jornada se sortejaran diversos premis entre tots els participants, que s’hauran adquirit amb la recaptació de les inscripcions.

COM PARTICIPAR?
Per participar al torneig hauràs d’enviar la teva llista d’exèrcit en format PDF a la direcció: escribasdelviejomundo@gmail.com abans del Diumenge 8 de març de 2020.

Per confirmar i assegurar la teva participació hauràs d’ingressar els 15 € de quota d’inscripció abans del Diumenge 8 de març de 2020 al següent número de compte bancari:
ES73 2100 0297 0402 0035 3237 (Titular: Associació Escribas del Viejo Mundo).

És molt important que tant en el correu electrònic com al concepte de l’ingrés indiquis sempre el teu nom i cognom.

Si la organització detecta algun error a la llista d’exèrcit que has enviat se’t comunicarà via correu electrònic i se’t demanarà que ho rectifiquis quan abans millor.

QUÈ HAS DE PORTAR EL DIA DEL TORNEIG?
§  El teu exèrcit totalment pintat.
§  Peanes de moviment d’acord a les teves unitats.
§  Reglament de 6ª edició i manual del teu exèrcit en format físic.
§  Entre 10 i 20 daus de sis cares. Es recomana portar tots els daus del mateix color, i alguns daus d’algun altre color per tal d’indicar les ferides.
§  Cinta mètrica en centímetres.
§  Daus i plantilles d’artilleria en el cas que el teu exèrcit els requereixi.


ANNEX

CONFIGURACIÓ DE LA LLISTA D’EXÈRCIT
Les llistes d’exèrcit hauran de configurar-se seguint únicament les regles per a configuració de llistes que apareixen en cadascun dels Llibres d’Exèrcit corresponents a 6a edició. La relació de manuals és la següent:

Exèrcit
Font
Publicació
Altos Elfos
Ejércitos Warhammer
2002
Bestias del Caos
Ejércitos Warhammer
2003
Bretonia
Ejércitos Warhammer
2004
Condes Vampiro
Ejércitos Warhammer
2001
El Imperio
Ejércitos Warhammer
2000
Elfos Oscuros
Ejércitos Warhammer
2001
Elfos Silvanos
Ejércitos Warhammer
2005
Enanos
Ejércitos Warhammer
2006
Enanos del Caos
Hordas Invasoras
2000
Hombres Lagarto
Ejércitos Warhammer
2003
Hordas del Caos
Ejércitos Warhammer
2002
Kislev
Manuscritos de Altdorf III
2004
Mercenarios*
Manuscritos de Altdorf III
2004
Orcos y Goblins
Ejércitos Warhammer
2000
Reinos Ogros
Ejércitos Warhammer
2005
Reyes Funerarios
Ejércitos Warhammer
2003
Skavens
Ejércitos Warhammer
2002

No es podran utilitzar llistes alternatives, com les que apareixen en alguns dels Llibres d’Exèrcit, a la web de Games Workshop, en revistes White Dwarf o en qualsevol altre suplement. Els exèrcits no podran incloure Contingentes Aliados, Personajes Especiales, Regimientos de Renombre o unitats de Mercenarios.

*Nota: a la llista d’exèrcit de Mercenarios cal incloure la opció del Gegant (White Dwarf nº 132) i de les quatre unitats del llibre de Reinos Ogros (tal i com s’especifica en aquest últim Llibre d’exèrcit).ACLARIMENTS
Cal tenir en compte que molts dels manuals Ejércitos Warhammer (especialment aquells publicats entre els anys 2000 i 2003) van ser publicats de nou en una reimpressió amb el principal objectiu de corregir algunes errates. Probablement, el cas més destacat és el del llibre d’exèrcit Elfos Oscuros. Aquesta segona versió dels llibres és fàcilment distingible gràcies al seu llom i marc de portada de color vermell, que els distingeix de la primera versió.

Aquest disseny emmarcat també va ser utilitzat en les versions dels últims llibres de 6a edició: Bretonia, Reinos Ogros, Elfos Silvanos i Enanos. En relació a aquesta última raça, cal recordar que només és vàlid el llibre publicat l’any 2006, una versió completament nova que va deixar obsoleta la versió del llibre de l’any 2001.

Per últim, al torneig no és necessari portar la versió dels llibres d’exèrcit que corregeixen les errates, però òbviament, sí que cal tenir-les en compte. Totes elles, a més, estan incloses al llibre Manuscritos de Altdorf III.

MATERIAL ADDICIONAL AUTORITZAT
Font
Publicació
Material
Manuscritos de Altdorf III
2003
S’utilitza la Magia revisada (nova versió de tres Saberes de la Magia) i es tenen en compte les FAQs i els aclariments de regles
Manuscritos de Altdorf II
2002
Es permet incloure els Objectes Màgics aconseguits en la campanya La Sombra sobre Albión, i es tenen en compte les FAQs i els aclariments de regles
Manuscritos de Altdorf I
2001
Es tenen en compte les FAQs i els aclariments de regles
White Dwarf 132
2006
Es permet incloure al Gegant*

*Nota: només es pot incloure en un exèrcit de Mercenarios

MATERIAL ADDICIONAL NO AUTORITZAT
Font
Publicació
Material
La Conquista del Nuevo Mundo
2005
No es permeten les seves unitats ni objectes màgics
Lustria
2004
No es permeten les seves llistes d’exèrcit ni regles especials
La Tormenta del Caos
2004
No es permeten les seves llistes d’exèrcit, unitats noves afegides a altres llistes, ni els seus personatges especials
Manuscritos de Altdorf III
2003
No es permeten les seves llistes d’exèrcit (excepte Kislev i Mercenarios), opcions d’equipament, unitats noves afegides a altres llistes, ni els seus personatges especials
Manuscritos de Altdorf II
2002
No es permeten les seves llistes d’exèrcit, unitats noves afegides a altres llistes, ni els seus personatges especials
Manuscritos de Altdorf I
2001
No es permeten les seves llistes d’exèrcit, opcions d’equipament, unitats noves afegides a altres llistes, ni els seus personatges especials
La Sombra sobre Albión
2001
No es permeten unitats noves afegides a altres llistes, ni els seus personatges especials
Web de Games Workshop
2000-2006
No es permeten les seves llistes d’exèrcit, opcions d’equipament, unitats noves afegides a altres llistes, ni els seus personatges especials
White Dwarf 66-136*
2000-2006
No es permeten les seves llistes d’exèrcit, opcions d’equipament, unitats noves afegides a altres llistes, ni els seus personatges especials.

*Nota: amb l’excepció, tal i com s’ha indicat anteriorment, del Gegant. Les FAQs i els aclariments a regles apareguts a les White Dwarf també tindran vigència, si bé la major part ja estan recollits als tres volums Manuscritos de Altdorf.

Comentarios

 1. Una lástima vivir tan lejos. Puede que al próximo si se avisa también con tiempo me organice y me apunte.
  Por cierto, ¿Como va el reporte de la batalla por el paso de fuego negro? Se ha quedado un poco en el olvido.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Hola. El siguiente también lo organizaremos con tiempo. Así la gente se puede preparar más y mejor. A ver si te apuntas y nos vemos.

   Por lo que respeta el informe de la batalla del Paso por el Fuego Negro estamos en ello. Pero estos meses han sido muy intensos con todo el montaje y preparativos del nuevo local. Nos ha robado mucho tiempo. De todas formas, tenemos a un esbirro entre los nuestros trabajando muy fuerte en ello para que podamos publicarlo lo antes posible.

   ¡Muchas gracias por el interés! Esto nos anima a seguir trabajando en ello.

   Eliminar

Publicar un comentario